kolmapäev, mai 31, 2006

[31.mai]

Byrokraatia=Kreeka!
Kui keegi oskab leida mingi muu riigi, kus on byrokraatiat nii palju kui siin, siis ma suudlen ta jalgu. Hommik algas j2llegi Tanja 2ratusega. Tegelikult 2rakasin oma 2ratuse peale, kuid kui m2rkasin, et Tanja, printsessike, magab nii armsasti, siis panin pea taas padjale ning magasin sydemerahuga edasi. Uni on siin yks magusamaid asju, eriti p2rast eilset r6du6htut, mille veetsime Dimitri, Yianni, Panagiotise ja maasika-laimi-bacardi seltsis. Saime alles kella 2 ajal magama. Raskusi uinumisega pole, kunagi! V2ike kreeka keele tund meile ja eesti keele tund neile v2sitasid ka piisavalt.
Hommikul igatahes duss k6ige v2iksemas dussikabiinis, mida elu sees n2inud olen, isegi ymber oli raske p88rata :P Lippasime siis bussi peale, m88da tundmatuid t2navaid, aga kohale me j6udsime-isegi Ateenas on v6imalik orienteeruda ning seda veel ka h2sti teha. Bussiga politseisse, kus nad n6udsid meie k2est veel mingit paberit.. (oskaks kokku lugeda palju meilt neid n6utud on :S) Otsustasime maksuametis 2ra k2ia, sest tax number on hetkel vajalikum kui see krdi paber. V2ike ekslemine ja kohal me olimegi, aga noh, yllatus yllatus-maksuamet oli kolinud, 6nneks 200m eemale :D Oleme v2sinud kreeklastele selgeks tegemast, et Eesti on EL liige. Nad lihtsalt ei saa aru. Funny stupid people. Pika jauramise peale saime avaldused, muidugi kreekakeelsed. Lippasime passikoopiaid tegema ning kui k6ik vajalik olemas, hakati meie andmeid arvutisse trykkima. Aega v6ttis, aga asja sai. PALJU aega v6ttis, mu vanaema trykiks ka kiiremini, kui ta arvutit kasutaks, selles ma ei kahtle. Vahepalaks loomulikult jutuajamine teise ametnikuga, kes veelgi lollim.. oh neid kreeklasi ja nende aeglust. Tax number k2es, otsustasime p88ruda sinna politseiametisse, kuhu meid selle j2rgmise paberi soetamiseks suunati. V6tsime takso, tegime paar m6ttetut ringi Marousis, sest taksojuht oli ei teadnud, kuhu minna. Kohale j6udes tuli v2lja, et see koht oli lihtsalt yks agul, 6nneks leidsime maja kiiresti yles ja saime ka v2ikese otsimise tagaj2rjel 6igesse ruumi. Inglise keel k6igil puudulik, mida ma enam ei m2rkagi. Yks neiu r22kis saksa keelt, aga jah, minu s6navara paberite ja dokumentide kohta ei ole just piisav. Saime hakkama, aga mitte k6ige t2htsamaga---seda paberit me ei saanud, sest tuli v2lja, et meil on veel kolme paberit vaja, et saada Green card'i. Nojah, Kreeka=byrokraatia.
L2bi sellest k6igest, v6tsime oma paberid, mida meile t2itmiseks lahkelt jagati, ning suundusime Kifissiasse. Buss 550 nagu alati, seda v6ib pidada meie teiseks koduks juba. Suund Escoba poole, muidugi ei olnud yhtegi bossi seal ning j2tsime need paberid lihtsalt sinna. Tatjana helistas igaks juhuks Steliosele, et 2kki saab ta sinna tulla, kui vaja, et me ei peaks 6htul j2lle sama marsruuti ette v6tma. T2nud jumalale, kui ma oleks usklik, me alustame t88d homme kell 20.00. Siis saab ka allkirjad anda jne. Mina aga helistasin Dinale, et l6puks ta h22lt kuulda ning mis siis v2lja tuli-ta kirjutas Tompa juures tunnistusi (no wonder) ja ma saan h8bemedali. Laine J2nes, here I come! Linnapea vastuv6tt on 19.juuni. Tegelikult j22b vist 2ra, kui ei saa just mitu tuhat krooni kuskilt, et osta endale kleit ja kingad ning lennupiletid. Palju m6tlemisainet.. Dina nagu mainis, et see k6ik on yks kord elus, kuid Kreeka oli, on ja j22b. Eks n2is.

Tegin oma elu esimese frappe, mille Tanja 2ra n2ppas.. 2eurot v22rt, vajab natuke harjutamist. Igatahes t2na laskun ma lebosse. V2ike Amstel beer ja r6dule basseini k6rvale suitsetama. Elu on ju ilus?
Tuleb v2lja, et Tanja tutvusel Stefanoga on ikka mingi kasu ka. 2kki, 2kki, 2kki, 2kki, 2kki, 2kki saame varsti korteri, mis ei ole Escobast v2ga kaugel. Hoiame p8idlad pysti, meie kreeka p8idlad.

H6beneeger Maardza!

Kommentaare ei ole: