esmaspäev, veebruar 26, 2007

Väljavõte prostituudi päevikust: Ma teenin 350 šveitsi franki, veetes tund aega ühe mehega. Ma liialdan. Kui me ei arvesta sisse lahtiriietumist, õrnuste teesklemist, millestki iseenesestmõistetavast lobisemist ning riidessepanekut, jääb järele vaid üksteist minutit tegeliku seksuaalakti jaoks.
Üksteist minutit. Maailm keerleb millegi säärase ümber, millele kulub ainult üksteist minutit. Ning selle üheteistkümne minuti pärast 24-tunnises ööpäevas (võttes aluseks, et kõik mehed armatsevad oma abikaasadega iga päev – mis on tegelikult absurdne ning täielik vale) abiellutakse, peetakse peret ülal, lepitakse virisevate lastega, koormatakse end selgitustega, et hilinenud kojusaabumisi välja vabandada, vaadatakse tosinate või sadade kaupa võõraid naisi, kellega unistatakse Genfi järve ääres ringi patseerimisest, ostetakse endale kalleid riideid ning veelgi hinnalisemaid rõivaid oma naistele, makstakse prostituutidele, et nood täidaksid nende elus valitseva tühimiku, teadmata isegi, milles see tühimik seisneb, peetakse üleval hiiglaslikku kosmeetikatööstust, tegeletakse dieedi, spordi, pornograafia, võimuga – ning kui mehed saavad kokku teiste meestega, siis vastupidiselt üldlevinud müüdile ei vestle nad iialgi naistest. Nad räägivad tööst, rahast ja spordist. Meie tsivilisatsiooniga on midagi väga korrast ära.

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

See on tõepoolest hea raamat!

(kersti)

Anonüümne ütles ...

et siis selline elu on sveitsis...?

Kärt Rebane ütles ...

Kurat, Tanja, sina ju pidid minema kõrgemale ja lendama kaugemale kui me kõik.

Ma veel ootan, kuni ma aru saan.

Anonüümne ütles ...

Teatan nendle, kes veel ei tea> Tatjana on surnud 07.03.2007. Autoõnnetus.

Anonüümne ütles ...

Tanja on mul meeles eelkõige inimesena, kellel oli alati selge siht silme ees ning kes raskustele vaatamata oma unistuste poole pürgis. Mulle meeldis ta juures kõige rohkem see, et ta jäi alati iseendaks. Tanja, minu südames on sul alatiseks kindel koht...

Anell ütles ...

See tundub nii ebareaalne.

Anonüümne ütles ...

Ei usukski nagu, mõnikord on ikka selline tunne, et ta astub ühika toast sisse ja ütleb, et kõik see oli nali.

Anonüümne ütles ...

Ei usukski nagu, mõnikord on ikka selline tunne, et ta astub ühika toast sisse ja ütleb, et kõik see oli nali.

Anonüümne ütles ...

eh Tanja Tanja, chto ze ty nadelala :(